Commissaris Rex' leven wordt verfilmd!

Nog maar nauwelijks waren de winteropnamen van de tv-serie Commissaris Rex afgelopen of er stond alweer een nieuw project voor de speurneus klaar. Zijn eigen levensverhaal op film! Het eerste klusje was direct een moeilijke taak. Samen met zijn eigenaar Theresa Ann Miller werd Rex voorgesteld aan honderden jonge herders die audite kwamen doen.

Geen volwassen dieren, maar allemaal pups Een van deze kleintjes moet namelijk rex tijdens de eerste maanden van zijn leven gaan spelen. Nadat de keuze was gemaakt, trok Rex een middagje op met de aanstaande filmheld. In de Oostenrijkse sneeuw, waar spectaculaire opnamen zullen plaatsvinden, liet Reginald von Ravonhorst zich weer van zijn beste kant zien. Voorzichtig, welhaast vaderlijk, benaderde hij 'zijn' pup. Het werd een heerlijk middagje dollen in de witte vlokken! Uiteraard zal Rex zelf hard meewerken aan de film. Ook Tobias Moretti , commissaris Moser is van de partij. Als zijn tv-baasje neemt de acteur namelijk een grote plaats in het leven van de duurste hond ter wereld in. Naast zijn riante inkomen (er wordt gefluisterd dat het om enkele miljoenen per reeks afleveringen gaat) verdient Rex ook nog wat bij met zijn naam! De Rex-knuffels, aanstekers, matten, mokken, sleutelhangers, pantoffels en boeken gaan als warme broodjes over de toonbank. En nu dan een film over zijn, nog geen vijf jaar oude, leven. Het zal ongetwijfeld ook een succes worden.

Uit Story jaar:1996(?)

TV-hond Rex met pensioen

Televisiehond Rex heeft tientallen misdadigers helpen vangen, maar nu is hij met zijn 7,5 jaar te oud geworden voor het scherm. "Ook echte politiehonden verlaten op die leeftijd de actieve dienst",zo lichtte de Duitse tv-zender Sat 1 het vertrek van Rex toe.

Reginald von Ravenhorst, zoals Rex volgens zijn stamboom officieël heet, zal worden opgevolgd door Rhett Butler. Dit dier is anderhalf jaar oud en werd speciaal in de Vereningde Staten opgeleid om televisiester te worden.

De nieuwe Rex vervulde al eens een gastrol in de huidige serie. Hij zal vanaf voorjaar 1999 defininitief de plaats in nemen van de 'oude' Rex, die dan met pensioen gaat. Uiterlijk lijken de herdershonden veel op elkaar. Het enige zichbare verschil is de vacht. De jonge Rex is aanmerkelijk lichter van kleur.

Uit: Telegraaf 1998

Rex' Alfabet

A van Aandacht, daar kan hij geen genoeg van krijgen.
B van Botten, om urenlang heerlijk op te knagen.
C van Commissaris zijn trotse titel.
D van Dox vom Coburger Land, Rex'voorbeeld: de beroemdste politiehond allertijden.
E van Eten , het liefst veel en vaak.
F van Fans, miljoenen over de wereld.
G van Geboorte, Rex zag op 1 juni 1991 het levenslicht.
H van Helpen, zijn doelstelling.
I van Internatinaal, Rex spreekt alle talen.
J van Jaloezie, zijn enige slechte eigenschap.
K van Kaas, zijn lievelingshapje.
L van Leren, Rex is een enthousiaste student
M van Moser, zijn tv-baas en vriend
N van Neus, Rex kan duizenden geuren onderscheiden.
O van Oren, daar praat hij mee. Aan de stand van zijn oren kun je heel wat emoties aflezen!
P van Politie, Rex' beste kameraad.
Q van Quote, kon hij maar wat zeggen.
R van Reginald, zijn stamboomnaam.
S van Spelen, acteren is voor Rex een spelletje.
T van Teresa, zijn baas en trainster.
U van Uitgaan, het liefst wandelt hij op het strand.
V van Vakantie, thuis is Los Angeles.
W van Worst. Daar is hij zo gek op dat hij er zelfs voor op dievenpad gaat...
X van Xenofielen, Rex is dol op vreemdelingen!
Y van Yankee, al houdt hij er als Amerikaan niet van zo genoemd te worden...
Z van Zuchten, als zijn baasje Richie weer een in moeilijkheden komt.

Uit Story